10 страв, які можна приготувати у хлібопічці
Що можна приготувати в хлібопічці, крім хліба? Окрім повітряної випічки та швидкого замісу тіста на пельмені, піцу, великодні паски та рулети, цей функціональний пристрій готовий впоратися з великим переліком страв для щоденного та святкового столу. Інтернет-магазин STYLUS ділиться 10 найсмачнішими рецептами страв, які можна приготувати у хлібопічці на будь-який випадок!
Правила приготування в хлібопічі
Що робить хлібопічка? Це сучасний варіант домашньої печі, для якої не потрібно запасати дрова та виділяти окреме приміщення. Досить компактний прилад поміститься в невеликому куточку або на кухонному столі і не викликає складнощів у керуванні. Сам процес приготування в хлібопічці виглядає дуже просто – засипати у форму інгредієнти та вибрати потрібний режим. Зауваж, у диво-пічці навіть нічого не потрібно розмішувати!
Перш ніж вирушити на кухню готувати, поглянь на основні правила приготування в хлібопічці:
- Спочатку засипають рідкі інгредієнти, потім сухі.
- Борошно використовують тільки хлібопекарське.
- Інгредієнти не втрамбують, а легко ущільнюють ложкою.
- Воду для випікання пропускають через фільтр.
- Горіхи, родзинки, чорнослив закладають в окремий диспенсер.
- Сіль та спеції додають у кінці приготування.
Що можна готувати в хлібопічці, крім хліба: 10 страв
Зрозуміло, що сучасні апарати не обмежуються однією функцією, адже це на користь самого виробника. Навіть у приготуванні хліба в хлібопічці можна поекспериментувати, використовуючи різні рецепти, борошно, пропорції, додаткові складові і навіть вибираючи колір скоринки. Загальний час випікання залежить від потужності агрегату, консистенції тесту та кількості води, що варіюється від 1 до 3 годин. Хрумкий домашній хліб, французькі багети та булочки виходять дуже смачними і довго залишаються свіжими.
Пропонуємо спробувати приготувати 10 найсмачніших рецептів для хлібопічки.
Шарлотка з яблуками
Безумовно, найкраще, що може робити хлібопічка – справлятися з випічкою, створюючи повітряне та піднесене тісто. Але головна перевага – швидкість приготування та абсолютна відсутність маніпуляцій з боку господині під час готування. Усього за півтори години у хлібопічці можна спекти яблучну шарлотку, яка стане твоєю фірмовою стравою.
Для приготування потрібно:
- пшеничне борошно – 300 г;
- яблуко – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 40 мл;
- масло вершкове – 20 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль та кориця – за смаком.
Далі дотримуйся покрокової інструкції:
- В окремому посуді змішай борошно, сіль, розпушувач та корицю.
- У чашу печі влий молоко, розтоплене масло та яйця.
- Зверху засип рідку суміш цукром і шматочками яблук.
- Присип інгредієнти волоськими горіхами та борошняною сумішшю.
- Увімкніть швидкий режим на 1 годину 40 хвилин.
Грушеве варення
Рецепт підійде для хлібопічок із функцією «Джем». Для його приготування можна використовувати не лише груші, а й будь-які не заморожені фрукти та ягоди. Для рецепту джему у хлібопічці рекомендується брати стиглі плоди. Спочатку їх очищають, потім нарізають часточками на 8 частин і складають у ємність хлібопічки. Зверху засипають цукровий пісок із розрахунку 1:2. При необхідності пропорцію зменшують, враховуючи насолоду сорту. Потім ємність накривають кришкою, включають програму і чекають готової страви через 1 годину 20 хвилин.
Великодній куліч
Усім, хто шукав найкращий спосіб випікання повітряних піднятих пасок, радимо придивитися до хлібопічки. Паски та кекси в ній дійсно виходять пухнастими та ароматними. Як головні інгредієнти використовують борошно, яйця, дріжджі, молоко і вершкове масло. Приємний аромат додає ванілін та апельсинова цедра. Молоко можна замінити нежирним кефіром або сироваткою, а до тіста додати горіхи, цукати, чорнослив, мак. Святковий паску з хлібопічки вразить близьких і вийде смачніше, ніж у духовці.
Сирна запіканка
Приготування запіканки в хлібопічці не потребує додаткового контролю. Все, що потрібно – завантажити інгредієнти в чашу та дочекатися сигналу про завершення.
Основні інгредієнти:
- сир – 500 г;
- цукор – 4 ст. л.;
- яйця – 3 шт.;
- манна крупа – 4 ст. л.;
- вершкове масло – 30 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль та ванілін – за смаком.
Кроки приготування:
- У контейнер хлібопічки закладають сир, олію та яйця.
- Потім засипають сухі продукти: цукор, сіль, манку, розпушувач.
- Включають програму «Десерти», за її відсутності – вибирають програму випічки.
- По завершенні дають запіканці настояться 20 хвилин.
Кукурудзяна каша
Багато господарок відмовляються від такого ситного та корисного гарніру як кукурудзяна каша через незручне приготування. На плиті крупа прилипає до каструлі, через що її потрібно постійно помішувати. Для приготування каші з кукурудзи у хлібопічці в окремій ємності кип'ятять воду. У контейнер печі засипають крупу, додають вершкове масло, сіль та улюблені спеції. Потім заливають окропом і включають режим «Джем». За аналогічною схемою можна варити в хлібопічі будь-які крупи.
Тісто для пельменів
У хлібопічці можна готувати м'яке та еластичне тісто, яке підійде для пельменів, вареників, чебуреків. Закласти фарш і сформувати вироби доведеться самостійно, а потім відварити на плиті. У приготуванні такого тіста не обійтися без борошна, яєць, води та солі. Заклади їх у ємність печі, оберіть режим «Пельмені» і дістав готове тісто через 20 хвилин. Якщо такої програми немає, готуй масу в режимі «Тісто».
Йогурт
У приготуванні натурального домашнього йогурту хлібопічка здатна замінити йогуртницю. Робити десерт краще з вечора, тому що на його приготування піде близько 8 годин. За один раз у тебе буде велика порція, яку можна розділити на всю сім'ю або залишити в холодильнику для зберігання. Приготувати десерт вийде за наявності відповідного режиму - "Йогурт".
Як основні інгредієнти використовуй:
- молоко – 1 л;
- закваска – 1 пакетик;
- цукор – 20 г.
Щоб було ще смачніше, додай у йогурт ягоди, джем, шоколад чи фрукти.
Спосіб приготування:
- У ємність чаші залів закваску та молоко.
- Зверху додай цукор.
- Перемішай масу до однорідності.
- Увімкни програму на 8 годин.
- Після закінчення постав йогурт для застигання в холодильник на 2 години.
Яєчна локшина
Скуштувавши домашню локшину, приготовлену в хлібопічці, ти не захочеш повертатися до магазинної вермішелі. Головне, що робиться вона швидко та економно, адже за один заміс можна отримати багато порцій. Для яєчної локшини головним компонентом є яйця, які необхідно взяти з розрахунку 1 шт. на 100 г борошна. Яйця вбивають у чашу печі, солять, збовтують і додають частину борошна. Далі на 3-4 хвилини включають режим «Тісто» до утворення цільного грудки. Підсипають залишок борошна та включають програму до щільного вимішування. Потім тісто тонко розкочують, розрізають на поздовжні смуги та підсушують.
Манник на кефірі
Манник у хлібопічці може стати відмінним початком дня, будучи смачним і ситним перекушуванням. Доповнювати десерт можна різними інгредієнтами, роблячи кожен сніданок неповторним. Горіхи, ягоди, цукати та сушені плоди зроблять манник улюбленими сімейними ласощами.
Для приготування знадобиться:
- манка – 1 ст.;
- кефір – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 2 шт.;
- мука – 3 ст. л.;
- рослинна олія – 3 ст. л.;
- сіль, ваніль, розпушувач.
Інструкція з випікання:
- У контейнері хлібопічки вручну змішай кефір та манку.
- Додай яйця, олію, борошно, спеції та розпушувач.
- Перемішай продукти в режимі "Тісто" до однорідності.
- Встановіть програму «Випічка» на 1 годину.
Томатний соус
Соус з томатів є одним із головних компонентів для багатьох страв: піци, м'яса, тушкованих овочів, пасти. Перш ніж бігти до магазину за новою упаковкою, спробуй приготувати соус у хлібопічці. У ній кетчуп виходить насиченим та пряним. Перед приготуванням томати і солодкий перець подрібнюють у блендері, потім виливають у ємність пристрою. До них додають оливкову олію, оцет, цукор, сіль, спеції та включають режим «Варення». За годину ароматний соус для твоїх страв готовий.
Як бачиш, у хлібопічці можна приготувати багато різних смаколиків. Попрактикуй рецепти солодких та солоних страв на особистому досвіді та поділися з нами своїми ідеями!
Автор: Дар'я Даниленко, копірайтер Stylus.ua
ЧИТАЙ ТАКОЖ: