Вибираємо мороженицю для дому
Холодний молочний десерт люблять дорослі і діти, але що робити, якщо магазинне морозиво викликає сумніву, а кожен день ходити за порцією в кафе дуже накладно? Саме для раціональних ласунів були придумані для виготовлення морозива. З їх допомогою можна готувати домашнє морозиво і шукати улюблені смаки. Які бувають виготовлення морозива і яку купити додому - читайте далі в нашій статті.
Смачне морозиво в домашніх умовах
Мороженица - не новинка побутової техніки, про її існування знали ще понад століття тому. Але від величезних фризерів вони перевтілилися в функціональні гаджети, що займають мінімум місця. Як правило, вони розраховані на невеликі порції, хоча є моделі, ємність яких досягає 2 л. Принцип роботи девайса полягає в одночасному заморожуванні і збиванні інгредієнтів так, щоб в суміші не утворювалися кристали льоду. У більшості сучасних пристроїв приготований десерт відразу готовий до вживання.
Основні інгредієнти для приготування
Які інгредієнти закладаються в мороженицу для перетворення їх у смачне домашнє ласощі? Головними продуктами є молоко, яйця, вершки, ванілін і цукор. Можна експериментувати з жирністю молока, замість цукру додавати згущене молоко або мед, змінювати пропорції і кількість яєць. Кожен раз ви будете отримувати новий десерт в пошуках того єдиного, який стане вашим «фірмовим». Крім цього, в процесі роботи можна завантажувати ягоди, фрукти, сиропи, сухофрукти, шоколад, йогурти, заварний крем і все, що допоможе створювати креативні ласощі.
Які бувають виготовлення морозива
Асортимент морожениц вражає різноманітністю, включаючи їх характеристики і стилістичне оформлення. Тут вам і багатофункціональні гаджети від відомих брендів, і скромні варіанти від менш відомих виробників. Моделі відрізняються типом конструкції, формою, розмірами, обсягом чаші, застосованими матеріалами і кількістю можливих страв. Найбільш просунуті моделі не обмежуються холодної смакотою, а вміють також готувати йогурти і молочні коктейлі. Перед тим як вибрати мороженицу саме для вас, розберемося в їх основних видах, які бувають:
механічними;
напівавтоматичними;
автоматичними.
Механічні моделі - складні, але надійні
Цей вид пристрою все рідше використовується, однак і його можна зустріти в продажу. Він відрізняється мінімальною вартістю. У чому «підступ»? У тому, що все: від охолодження до змішування, потрібно робити вручну. Спочатку її потрібно помістити в морозильну камеру на 12 годин, потім наповнити складовими і вручну перемішати. Процес приготування займає багато часу і вимагає повторення процедури перед кожною порцією. Переваги механічної виготовлення морозива: /uk/
економія електроенергії;
дешевизна;
максимально натуральний смак морозива.
Недоліки механічної моделі:
необхідність постійної участі;
довгий приготування;
залучення фізичних сил господині;
монотонність процесів.
Напівавтоматичні прилади - спільна праця
Тут все не так «запущено» як в механічних, однак ваших сил і участі вони також вимагатимуть. Напівавтоматичні прилади звільняють від ручного замішування, але самі компресор не охолодять, тому перед приготуванням необхідно покласти гаджет в морозильну камеру для замерзання холодоагенту, що міститься в стінках чаші. На це піде 7-12 годин в залежності від моделі. Витримуватися чаша повинна при температурі не вище - 17С °. Суміш після приготування також слід помістити в морозилку для здобуття потрібної консистенції. Переваги напівавтоматичних гаджетів:
невисока вартість;
великий асортимент;
споживають оптимальну кількість енергії;
не вимагають постійного замішування маси.
Недоліки напівавтоматичних морожениц:
трата часу на кілька етапів охолодження;
необхідність повторення процедури для кожної порції;
часткова участь господині.
Автоматичні виготовлення морозива - смак сучасних технологій
Самим просунутим варіантом є автоматичні для виготовлення морозива, які все зроблять самі. Їх не потрібно попередньо охолоджувати або заморожувати приготований продукт. Прилад має вбудований охолоджуючий механізм, який досягає потрібної температури протягом 10 хвилин. Потім потрібно лише завантажити інгредієнти і натиснути кнопку включення. У вашому розпорядженні серіали, турбота про сім'ю, книги і стрічки новин - все, чим ви бажаєте зайнятися, поки готується морозиво. Переваги автоматичного приладу:
мінімальне участь господині;
готовий десерт за 20 хвилин;
немає необхідності в попередній заморожування;
простий догляд;
можливість готувати порцію за порцією.
Недоліки моделі:
велика витрата електроенергії;
високий цінник.
Параметри вибору морожениц для будинку
Визначившись з типом управління, слід поглянути і на інші характеристики, що вказують на зручність використання і доцільність виготовлення морозива на вашій кухні:
Обсяг. Вибираючи обсяг чаші, слід розуміти, що збільшення показника збільшує і площа займаного простору. Тому, якщо ви шукайте компактну модель, вона буде розрахована на 1-4 чоловік і буде готувати до 6 порцій. Якщо у вас велика сім'я, доведеться змиритися з великими габаритами. Важливо! Обсяг морозива збільшується в процесі приготування. Для отримання 1 л морозива досить 590 г суміші.
Матеріал. Чаші морожениц бувають металевими і пластиковими. Перші довше служать, але дорожче, а другі практичніше, дешевше, дозволяють наносити на себе дизайнерські малюнки, але піддаються тріщинах.
Габарити чаші. Для механічних і напівавтоматичних моделей важливо, щоб чаші поміщалися в морозильну камеру. Для цього перед покупкою слід зняти попередні мірки.
Потужність. Чим вище параметр - тим швидше буде процес приготування. Однак у високій потужності є й інша сторона медалі у вигляді великих витрат енергоресурсів і шум. Показник може варіюватися від 15 до 50 Вт і більше.
Додаткові фішки. Чи не морозивом єдиним славиться цей вид кулінарної техніки. Прилади часто використовують корисне оснащення для вашого комфорту. Це може бути таймер, індикатор готовності, звуковий сигнал, дисплей. Також бажано наявність оглядового віконця, а сім'ям з дітьми підійдуть моделі з захисним блокуванням.
Комплектація. Базовий комплект складається з самого пристрою і знімною чаші, проте є моделі, які вкладають книги рецептів для приготування ласощів різних видів, додаткову чашу для можливості готувати кілька десертів одночасно, лопатка для вилучення готової маси, порційні стаканчики, формочки.
В магазинному морозиві стає менше молока, а смак десерту стає все більш синтетичним. Морозивниці допоможуть створити корисне ласощі в домашніх умовах. Оскільки вдома важлива кожна хвилина, кращим варіантом стануть автоматичні моделі, а механічні та напівавтомат вибирайте при обмеженому бюджеті. У добірці магазину Стилус ви зможете відфільтрувати основні параметри і отримати в результаті мороженицу, найбільш підходящу саме вам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йогуртниця - корисне чи марне придбання?
Автор: Дарина Даниленко, копірайтер Stylus.ua